Заедно –  правоохранителни органи на държавата – отделните структури на

...
Заедно –  правоохранителни органи на държавата – отделните структури на
Коментари Харесай

Задържането на руснаците, купували и изнасяли военно оборудване за „Вагнер“, станало със съдействието на партньорски служби

Заедно –  правоохранителни органи на страната – обособените структури на Министерство на вътрешните работи в тясно взаимоотношение с сътрудниците от  ДАНС, Окръжна прокуратура – Пловдив  и Върховна касационна прокуратура  успяхме да локализираме и обезвреждаме проведена незаконна група, която се занимава  с търговия с технологии с двойна приложимост –  военни артикули без разрешението и без лицензионна активност. Според данните досега тези артикули са били търгувани и изнасяни за военните дейности, които се организират на територията на Украйна. Задържани са 12 участници в незаконната скица – петима от тях чужденци, от които трима жители на  Руската  федерация, един на Албания и един на Беларус, посочи основният секретар на Министерство на вътрешните работи гл.комисар Живко Коцев.

Един от арестуваните руснаци.

Действията по следствието са извършени на териториите на София, Пловдив, Варна и Велико Търново. Иззети са голям брой материални доказателства, относими към  незаконната дейност  на арестуваните.

Операцията е извършена в съгласуваност с няколко партньорски служби. Петима от арестуваните са привлечени като обвинени от Окръжна прокуратура – Пловдив.

 

 

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР